torsdag 14 mars 2013

Utveckla allergi

Ibland, fast bara ibland, kan jag bli så oerhört trött på gravida människor (företrädelsevis gravida kvinnor faktiskt). Naturligtvis ska man ta plats och fokusera på sig själv och den kommande ungen när man är på smällen men ibland blir det visst helt gränslöst...

När det vid varje nysning, varje spark från hen (alltid omnämnd som hjärtat, lill*n, eller grodan)
måste kommenteras på fejjan och det verkar klassas som samhällsnyttig information hur lång tid det tog att gå ned för trappan imorse pga dessa jävla fogarna, vilken mat som den havande är oerhört sugen på samt hur många hjärtslag per minut ungens hjärta slog (och den välsignades blodtryck, Hb, sf-mått, vecka + dag och vad som packats ner i bb-väskan so far: sötaste sockorna och en mysig bodylotion till mamman) så blir jag allergisk.

Allergin börjar bli allvarlig när hon blivit sjukskriven pga fogarna eller sammandragningarna (trots att hon bevisligen glatt går på långpromenader, busar på leklandet och fixar en ullaredsresa med "de bästa tjejerna".

Slutligen får jag en anafylaktisk chock, det inträffar när alla vännerna (i regel de bästa tjejerna) kommenterar varenda status med; Styrkekramar, Kämpa på gumman, Ta det i din takt nu, tänk på hjärtat /lill*n / grodan, Gumz, fika på stan imorgon?", "Precis så hade jag med, stå på dig!" och "Säg att du har sammandragningar så kan de inte neka dig sjukskrivning".

2 kommentarer: